tiistai 27. maaliskuuta 2012

Printemps

Oho, jopas olen laistanut blogin päivittelystä. Syytän sairastelua, kouluhommia sekä erästä tiettyä putkisähellystä, josta kirjoittelen joskus erikseen, kunhan saan koottua itseni henkisesti. Nyt pahin näyttäisi onneksi olevan ohi kaikissa suhteissa!

Pariisissa päätettiin näköjään hypätä suoraan talvipakkasista kesään, sillä täällä on viimeiset pari viikkoa nautittu +20 asteen lämpötiloista. Viime perjantaina köpöttelin päiväkahville Luxembourgin puistoon ja havaitsin, että puut olivat puhjenneet lehteen. Kirsikan- ja magnoliankukkia löytyy joka puolelta, porukka hengaa sandaaleissa terasseilla ja jäätelökioskeille on tuskaiset jonot. Ainoastaan omenapuita on Suomesta ikävä, niitä varten pitäisi varmaan lähteä Normandiaan...Oon ehtinyt kuitenkin turisteerata jonkin verran maaliskuun aikana. Vierailimme äitini kanssa muutama viikko sitten Fontainebleaun renessanssilinnassa, joka on aivan mieletön: Versaillesia kodikkaampi, viimeisen päälle entisöity ja upeilla puistoalueilla siunattu. Matkaan Pariisin Gare de Lyonilta menee vain kolme varttia (plus lyhyt bussimatka Fontainebleau-Avonin asemalta kylän keskustaan), joten reissu mahtuu kiireisemmänkin matkailijan päiväohjelmaan.
Myös Bastillen ooppera on tältä kertaa korkattu Pelléas et Mélisandella, jonka naispääosassa hurmasi Elena Tsallagova. Mulla kipitteli ihan valehtelematta kylmät väreet pitkin selkärankaa, kun ko. laulajatar veteli a cappellana: aivan käsittämättömän puhdasta, luonnollista ja kantavaa laulua! Ranskassa juhlitaan muuten nyt Debussyn juhlavuotta (käy!), ja Musée de l'Orangeriessa avautui juuri säveltäjän poikkitaiteellisuuteen keskittyvä näyttely. Erään ystäväni kanssa taas käytiin kurkkaamassa Musée d'Orsayn Akseli Gallén-Kallela -näyttely, joka oli yllättävän laaja ja monipuolinen. Oli tosin hupaisaa lueskella esittelytekstejä, joissa yritettiin selostaa ranskalaisille, mikä on "un ryijy". Saatoin myös pikkuisen repeillä lukiessani Orsayn esitteestä, että museon auditoriossa esitettiin suomalaisen elokuvan teemapäivillä Juurakon Huldaa... :DD

Kohta lähden aatelistokurssin luennolle, jonne tulee esitelmöimään ihkaoikea ranskalainen rojalisti. Odotan kokemusta mielenkiinnolla: viimeksi vierailijana oli St-Sépulchren ritarikunnan edustaja, häntä ennen puolestaan bretagnelainen herttua. Koulunkäynti tuntuu ylipäätään täällä enemmän harrastukselta: luentoja on tuntimäärällisesti tosi vähän ja opiskelu niin itsenäistä, että olo on kuin laiskiaisella. Voi siis olla, että oon keskittynyt vähän liikaa Gossip Girlin katsomiseen ja Angry Birdsin pelaamiseen iltaisin. Ensi viikolla mun pitäisi kuitenkin pitää puolen tunnin esitelmä, jossa havainnollistan asiantuntevasti rakentamaani tutkimussuunnitelmaa aiheesta "Les jeunesses musicales de France sous Vichy". Voihan trololoo, sanon minä. Ranskalaisen arkisto- ja kirjastosysteemin kanssa on jo valmiiksi hermot koetuksella - etenkin kun mun yleissivistykseni toisesta maailmansodasta on surkea. No, eipähän enää jännitä esitelmöidä suomeksi.

Onneksi mulle tulee pian vierailijoita, joten koomasta heräileminen helpottuu! <3

Kevään eka leppäkerttu! ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti