tiistai 4. tammikuuta 2011

Minä täällä hei.

(Kuva täältä.)       

"Hippiäinen on Suomen ja koko Euroopan pienikokoisin lintu: sen pituus on vain noin 8,5–9,5 cm ja paino 4–7 g. Hippiäisen ruumis on pallomainen ja sen pyrstö ja kaula ovat lyhyet. Nokka sillä on pitkä ja hento. Havumetsien pyöreä, touhukas pallero on yläpuolelta vaaleanruskea ja alapuolelta vaaleanharmaa. Päälaella kulkee mustareunainen pitkittäisjuova, joka koiraalla on oranssi ja naaraalla keltainen. Pyrstö on lyhyt ja siivellä on valkea siipijuova, jonka takana on musta täplä.
Kuusimetsiköstä kantautuva hippiäisen laulunsäe on veivaava, kirkas, peräkkäin toistuva ja hyvin korkea. Kutsuääni on korkeaa sirinää.
Alati levottomana puustossa liikkuvaa hippiäistä on vaikea saada näkyviin. Mikäli se onnistuu, on tunnistaminen helppoa: vihreänharmaa, rauhattomana alituiseen korkeasti visertelevä pikkulintu ei pysy hetkeäkään aloillaan vaan pyrähtelee jatkuvasti oksalta toiselle. Hippiäinen on aito kuusimetsän laji, mutta muuttomatkoilla sitä saattaa tavata muunkinlaisissa ympäristöissä."
- Wikipedia

P. S. Nimeni on Nuppu. Olen 20 vuotta vanha. Perustin blogin, koska kaipasin sijaistoimintaa esseiden kirjoittamiselle. Hippiäisten lisäksi pidän esimerkiksi musiikista, lukemisesta, Pariisin kaupungista ja South Parkista. Niistä (ja ehkä muustakin) ajattelin jauhaa tänne aina kun huvittaa - stay tuned.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti